Рибні котлети "Танок"
Для рибних котлет я взяла:
- 6-7 заморожених філе хека;
- 2 великих скибки українського хліба (буханку розрізати навпіл і від середини відрізати скибки, від краю до краю);
- пів середньої цибулини;
- трохи білокачанної капусти;
- сіль, спеції до риби, чорний мелений перець, паприка;
- трохи борошна (1-2 стол. л.).
Крім цього - панірувальні сухарі для обвалювання, олія для смаження.
Хліб замочити в холодній воді та дати постояти.
Філе розморозити, злегка віджати, нарізати шматочками.
Змолоти (я це робила в подрібнювачі, в кілька етапів) рибу, віджатий чорний хліб, подрібнені цибулю та капусту.
Коли маса набула однорідності, викласти в миску, додати сіль, спеції, чорний перець, паприку (лише для кольору, можна також замінити на порошок з сушених томатів або не класти взагалі), трохи борошна (виключно, щоб фарш був більш клейким, тобто можна й узагалі не додавати, а можна додавати потроху, перевіряючи результат, чи не розпадається котлета під час смаження).
Нагріти сковороду з невеликою кількістю олії, сформувати котлети, обваляти їх у сухарях і обсмажити на середньому вогні. Якщо немає сухарів, їх вільно можна замінити на борошно.
Важливо:
риба вбирає в себе доволі багато жиру, тому бажано слідкувати весь час, щоб олії не було ані забагато, ані замало (в останньому випадку котлети почнуть горіти).
Коментарі
Дописати коментар